Onlineutbildning
för BAS P/ BAS U.

För dig som ska agera som BAS P/BAS U men saknar giltigt certifikat. Bråttom eller inte? Scrolla ner och välj den kurs som passar Dig bäst.


Lärarledd livestreamad kurs

BAS P/U – Grundkurs – Passar dig som föredrar en livekurs där du kan kommunicera och ställa frågor till kursledaren. Den här livestreamade kursen finns både som BAS-Grund och BAS-Fördjupning. (Läs mer nedan)

Registrering i kompetensdatabasen ID06 ingår i kursavgiften.

BAS P/U – Fördjupningskurs –  OBS! Du bör ha gått BAS P/BAS U-Grund eller motsvarande för att kunna tillgodogöra dig innehållet i den här kursen.

Videokurs 

BAS P/U – Videokurs – Passar dig som vill studera i din egen takt när Du har tid.

O.B.S. – Ny kurs inspelad juni 2021. Med de senaste föreskrifterna. Bl.a.

  • Arbetsplatsens utformning (AFS 2020:1) 

En inspelad version av vår lärarledda fysiska kurs. Kursen är indelad i 18 lektioner som motsvarar 8 timmar (1 heldag) lärarledd kurs. Efter varje lektion besvaras 3–6 kontrollfrågor för att komma vidare till nästa lektion. När alla lektioner klarats med godkänt resultat mejlas kursintyget ut omgående.

 

BAS P/U – Videokurs fördjupning

O.B.S. – Ny kurs inspelad juni 2021. Med de senaste föreskrifterna. Bl.a.

  • Arbetsplatsens utformning (AFS 2020:1) 

OBS! Du bör ha gått BAS P/BAS U-Grund eller motsvarande för att kunna tillgodogöra dig innehållet i den här kursen.

Videokursen är en inspelad variant av vår lärarledda livestreamade kurs BAS P / BAS U – Fördjupning. Den består av 16 lektioner.

Självstudiekurs

BAS P/U – Självstudiekurs – För dig som har tidigare erfarenhet och utbildning men behöver uppdatera ditt gamla BAS P/ BAS U-intyg.

O.B.S. – Uppdaterad juni 2021. Med de senaste föreskrifterna där man reglerar BAS-Ps arbete; bl.a.

  • Arbetsplatsens utformning (AFS 2020:1) 

Självstudiekurs innebär att du läser in studiematerialet på egen hand och gör ett kunskapsprov (webbtentamen) som består av totalt 59 frågor. Du får gör om provet ett obegränsat antal gånger så länge du har access till kursen. Om du inte har gedigen arbetslivserfarenhet eller saknar tidigare arbetsmiljöutbildning så rekommenderar vi att du väljer vår videokurs eller den lärarledda livestreamade kursen.

Bemannad kundservice.

Kursdeltagare har fri tillgång till vår bemannade kundservice via mejl, chat och telefon före, under och även efter det att kursen är avslutad.

Kontakta oss

Omdömen om de lärarledda kurserna för BAS P/U.

Omdömen om de lärarledda kurserna för BAS P/U.

Kursledaren är skicklig på att framföra kunskap inom ett svårt och komplex område. Bra jobbat!
⭐⭐⭐⭐⭐

En intressant och givande kursdag.
⭐⭐⭐⭐⭐

Mycket information ska in på kort tid. Kursledarens kompetens är bra.
⭐⭐⭐⭐

Kursen var bra och även kursledarens kompetens var toppen. Saknar dock mer mer av praktikfall. Men i helhet en bra kurs!
⭐⭐⭐⭐⭐

Kursledaren kan sin sak. Dock så hade det varit bra med lite mer ingående på hur man upprättar en arbetsmiljöplan.
⭐⭐⭐⭐⭐

Bra och tydlig kursledare.
⭐⭐⭐⭐⭐

Heltäckande. Bra och användbara tips.
⭐⭐⭐⭐

En bra kursledare som förklarade ett tråkigt ämne på ett så roligt sätt som möjligt.
⭐⭐⭐⭐⭐

Hade önskat att det var färre slides och mer övningar men är helt nöjd generellt med kursen.
⭐⭐⭐⭐

Kursledarens kompetens är toppen men hade gärna önskat mer statistik över arbetsskador och tillbud inom fler yrken som ex. elektriker.
⭐⭐⭐⭐

BAS P / BAS U – Byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering samt utförande.


 Våra utbildningar följer Arbetsmiljöverkets rekommendationer.

Alla våra utbildningar är digitala och genomförs online. Hos oss kan du välja på vilket sätt du vill studera: genom lärarledd kurs live, inspelad videokurs eller självstudiekurs. Du kan sitta vart du vill så länge du har en stabil internetuppkoppling.

Du kommer att efter denna kurs ha praktiska kunskaper i de nya arbetsmiljöreglerna för byggnads- och anläggningsarbeten för planeringen och projekteringen (BAS P) samt även utförandet (BAS U).

Efter genomförd kurs hos oss erhåller du ett kursintyg som beskriver kursens innehåll och din godkända BAS P/U-kompetens.

Vi har utbildare som är diplomerade av Prevent.

Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden subventionerad. BAS P/BAS U-utbildning för arbetsledare med arbetsmiljöansvar berättigar studiestöd från AFA. Vi är godkända utbildningsanordnare genom AFA Försäkring. Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden för BAS P/BAS U-utbildningen subventionerad. (Gäller ej självstudiekursen)

Läs mer här.

Söker du en intern företagsanpassad utbildning?

Vi kan skräddarsy en kurs som matchar just ert företags förutsättningar. Vi kan anordna kurser på plats hos er eller lärarledda online med våra kompetenta och omtyckta kursledare. Hör av er till oss för att veta hur vi kan hjälpa just er.

Den här webbplatsen använder cookies till att förbättra din upplevelse som besökare. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår integritetspolicy.

Läs mer